+38162 106 43 32 office@dezin.rs

Dezinfekcija

Dezinfekcija je niz metoda i mera usmerenih na uništavanje uzročnika zaraznih bolesti u spoljnoj sredini. U tu svrhu koriste se razna fizička i hemijska sredstva. Prilikom pružanja usluga koristimo najsavremenija sredstva domaće i strane proizvodnje, koja su potpuno bez mirisa, bezbojna i neškodljiva po zdravlje dece, ljudi i životinja. Primenjuju se isključivo van živog organizma, u spoljnoj sredini (zemljištu, vodi, vazduhu, na predmetima i u prostorijama zdravstvenih ustanova, fabrika prehrambenih proizvoda i dr).

Specijalna dezinfekcija protiv COVID 19

U poslednje vreme, pogotovo nakon pandemije COVID 19 dezinfekcija prostorija, kako stambenih tako i poslovnih, postala je neminovnost. Povećanje ljudske populacije, sve veći razvoj industrijske proizvodnje, promene klime i svi ostali uslovi koji su aktuelni poslednjih decenija, učinili su životnu sredinu pogodnom za razvoj brojnih zaraza i bolesti. Ukoliko vi želite da se od toga odbranite, da zaštitite svoj dom od potencijalnih opasnosti izazvanih štetnim mikroorganizmima, mi vam nudimo najbolje rešenje. Naš tim se stručno i profesionalno uspešno bavi poslovima dezinfekcije. Sprečavanja nastajanja epidemija u onim sredinama gde postoji veliki broj štetnih mikroorganizama. Koji mogu vrlo negativno uticati na vaše zdravlje, na vaš život i na vaše okruženje. Pružamo vam mogućnost dolaska na kućnu adresu u zakazanom terminu.

Naš cilj je da obezbedimo najpovoljnije, najkvalitetnije i najsigurnije metode uništavanja štetnih mirkoorganizama. U najkraćem roku, nakon vašeg poziva, dolazimo na vašu adresu. Jedino onda kada se obavi detaljna dezinfekcija, možete biti sasvim spokojni. Takođe, najbolja varijanta jeste da dezinfekciju obavite kao preventivni postupak, pre nego što dođe do razvoja bilo kakvih zaraza u vašem okruženju. Sve metode i preparati koje mi primenjujemo u ovom postupku su bezbedni za ljudsku upotrebu i garantuju veliku efikasnost i rezultate.

Redovna dezinfekcija je neophodna jer se na taj način obezbedjuje očuvanje zdravlja i smanjuje rizik za nastanak i širenje bolesti.

U odnosu na vreme kada se vrši dezinfekcija možemo je podeliti na preventivnu, tekuću i završnu. Agencija DezIn bavi se svim oblicima dezinfekcije najsavremenijim sredstvima za dezinfekciju na dostupnih na tržištu.

Preventivna dezinfekcija – sprovodi pre bilo kakve pojave zaraze. Ovakav vid dezinfekcije je najbolji jer sprečava pojavu zaraze i najisplativiji je na tržištu. Sprovodi se svakodnevno na terenu, kako u ustanovama zdravstvene zaštite, tako i u svim drugim objektima sa povećanim rizikom  od pojave infekcije. Tu pre svega mislimo na objekte za skladištenje hrane, odnosno prehrambenu delatnost na tržištu. Preporučujemo ovakav oblik dezinfekcije svim zdravstvenim ustanovama, magacinima za skladištenje prehrambenih proizvoda, proizvođačima hrane i pića i svima onima kojima je zdravlje na prvom mestu. Kako poslovica kaže “Bolje sprečiti nego lečiti”.

Tekuća dezinfekcija – predstavlja proces dezinfekcije u onom trenutku kada se zaraza pojavila. Odnosi se pre svega na suzbijanje širenja već postojeće bolesti odnosno infekcije ili zaraze.  Sprovodi se drugačije od preventivne dezinfekcije jer se fokus prenosi na one prostorije ili predmete koji su već kontaminirani izvorom infekcije, dok su sredstva za sprovođenje dezinfekcije u većini slučajeva ista ili se malo razlikuju. Ova vrsta dezinfekcije se sprovodi do trenutka trajanja zaraze, odnosno do uklanjanja izvora infekcije i može trajati tokom dužeg vremenskog perioda.

Završna dezinfekcija – kao što sam naziv kaže, sprovodi se na kraju, onda kada tekućom dezinfekcijom zaustavimo proces širenja zaraze. Ova vrsta dezinfekcije je jednokratna i nakon toga se nastavlja sa preventivnom dezinfekcijom kako ne bi došlo do ponovne pojave zaraze.

Prema načinu izvodjenja dezinfekcija može biti: mehanička, fizička, hemijska i biološka.

Mehanička dezinfekcija podrazumeva čišćenje, ribanje, pranje i sl. i ovaj način dezinfekcije obezbedjuje UKLANJANJE mikroorganizama.
U fizičke metode dezinfekcije spada korišćenje toplote ( suve ili vlažne ), sunčevo zračenje, UV zračenje i radijacija gama zracima.
Hemijska dezinfekcija se izvodi odgovarajućim kiselinama, bazama, halogenim elementima, solima teških metala i organskim jedinjenjima.
Biološka dezinfekcija podrazumeva korišćenje bakteriofaga.

Kao što naš slogan kaže:

Vaša čistija i bezbednija okolina je naša misija!

Zato smo se mi u agenciji za dezinfekciju, dezinsekciju i deratizaciju DezIn potrudili da i naše cene budu pristupačne bez obzira na to koja je vrsta dezinfekcije u pitanju. Na teritoriji jugo-istočne Srbije stojimo Vam na raspolaganju 24h kako bi Vi mogli uživati u zdravom okruženju bez opasnosti od zaraze. Pored specijalizovane COVID dezinfekcije obavljamo dezinfekciju stanova, kuća, magacina, poslovnih prostora, ali i dezinfekciju vode, vazduha, zemljišta i svega onoga što može biti izvor zaraze. Cene variriraju od kvadrature prostorija, od lokacije i od metode. Ali ako vas zanima prosečna cena dezinfekcije, ona se kreće oko 1500 – 2000 dinara.

Sva sredstva koja koristimo u radu su serifikovana i pružaju najbolji kvalitet uz maksimalnu bezbednost za Vas i okolinu.

Prevencija bolesti i zaraze je najefikasnija i najisplativija mera, zato nas kontaktirajte i kroz naše usluge obezbedite sebi i Vašim najmilijima čistiju i zdraviju okolinu. 

Vaša čistija i bezbednija okolina je naša misija!

Tu smo za vas 24/7. Kontaktirajte nas već danas.

+381 62 106 43 32

office@dezin.rs

Džervinska 21, 19350 Knjaževac